SİVAS / ULAŞ - Baharözü Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz Eğitim Öğretime 1. Kademe 1946 yılında, 2. Kademe 1986 yılında hizmete açılmıştır. Yeni okul binamız 1986 yılında hizmete girmiş, 1990 yılında ilkokul ve ortaokul birleştirilmiştir. Okulumuz Sivas'a 50 km, Ulaş 'a 15 km uzaklıktadır.

Okul hizmete girdikten sonra, uygulama bahçesinin yetersiz olduğu görülmüş ve yapılan girişimlerle kamulaştırma yapılarak alan genişletilmiştir.1997 yılında  okulun bahçesi taş duvarla çevrilmiştir.

1996 yılında kaloriferli hale getirilmiş ve yakıt olarak kömür kullanılmaktadır.

1998 yılında okul bahçesine Basketbol ve Voleybol sahası yapılmıştır.

2005-2006 öğretim yılında okulumuz bünyesinde Anasınıfı açılmıştır. Ancak okulda yeteri kadar sınıf olmadığı için Anasınıfı Belediye binasında hizmet vermekteydi.

2007-2008 yılında okulumuzun ek binası hizmete girerek Anasınıfı okulumuz bünyesinde hizmet vermeye başladı.

2008 yılında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından anasınıfı düzenlemesi yapıldı ve malzemeleri tamamlandı.

Okulumuz eğitim öğretim hizmetine başladığı ilk yıldan bu yana çağdaş eğitim-öğretimin gerekleri; uygun fiziksel mekanların temini, eğitim-öğretim araç ve gereçlerinin sağlanması, eğitim-öğretim ve yönetim süreç standartlarının belirlenmesi  ve en güzel şekilde yürütülmesi konusunda Ulaş İlçesinde var olan İlköğretim okulları içinde örnek teşkil etme yolunda güzel adımlar atmaktadır.

2009 Yılı başında okulumuzun boya ve tamirat çalışması tamamlandı.

2009 Yılı 29 Ekim Cumhuriyet bayramında okulumuzun kütüphanesi açılmış ve öğrencilerin kullanımına sunulmuştur.

2009-2010 eğitim öğretim yılı sonunda büyük onarıma alınan okulumuzda;

1-      Kalorifer kazanı ve tesisatı yenilenmiştir.

2-      Okulumuz dış cephe yalıtım ve boyası yapılmış. Isınma problemi böylece giderilmiş.

3-      Okulumuzun elektrik tesisatı değiştirilmiş.

Yapılan tadilat sonrası okulumuz daha güzel bir görünüme kavuşarak eğitim öğretim için daha da uygun bir hale getirilmiştir.

2011-2012 eğitim öğretim yılı sonunda tekrar büyük onarıma alınan okulumuzda okul zemininin yenilenmesi, iç kısmın alçı ve boyası, iç kapıların değişmesi sağlanmıştır.

2016 yılı yaz tatili sürecinde okulumuzun iç cephe boyası yenilenmiş, gerekli bakım ve onarımı yapılmıştır.

2017-2018 eğitm-öğretim yılında ortaokul için ayrı bir bina hazırlanarak ilkokul ve ortaokul binaları birbirinden ayrılmıştır. Böylelikle okulumuz yeni binasında eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Okulumuz İsmini bulunduğu köyden almaktadır.

Yayın: 26.12.2012 - Güncelleme: 08.01.2020 10:08 - Görüntülenme: 2024